Børn og tandsundhed

Mindre børn har brug for hjælp til tandbørstning

Børn kan først klare tandbørstningen selv når de er mellem 8-10 år. Derfor er det vigtigt at du som forældre hjælper dit barn med at opretholde en god mundhygiejne. Når du børster dit barns tænder, brug da en ærtestor mængde fluortandpasta på en børnetandbørste og børst tænderne grundigt både morgen og aften. Tandbørstning fjerner nogle af de skadelige bakterier i mundhulen, og fluoriden fra tandpastaen forstærker genopbygningen af tanden. Hjælp dit barn med at få nogle gode tandbørstevaner.

Hvad er fluor?

Fluor findes naturligt i drikkevandet. I tandpasta er der tilsat fluor. Det er bevist at fluor styrker tænderne, så de er mindre modtagelig for huller.

Huller i tænderne

Huller i tænderne skyldes særligt sukkerelskende bakterier, der kan omdanne sukker til syre. Denne syre vil langsomt nedbryde tanden.

Hvad kan du som forældre ellers gøre?

Slik, kager, saftevand, sodavand og en del morgenmadsprodukter indeholder store mængder sukker. Det er især skadeligt hvis der indtages mellemmåltider flere gange om dagen, da tænderne udsættes for konstant syreangreb, og dermed nedbrydning af tanden.

Kilde: Zendium – professional dental care