Mindre børn har brug for hjælp til tandbørstning:

Børn kan først klare tandbørstningen selv når de er mellem 8-10 år. Derfor er det vigtigt at du som forældre hjælper dit barn med at opretholde en god mundhygiejne. Når du børster dit barns tænder, brug da en ærtestor mængde fluoridtandpasta på en børnetandbørste og børst tænderne grundigt både morgen og aften.

Tandbørstning fjerner nogle af de skadelige bakterier i mundhulen, og fluoriden fra tandpastaen forstærker genopbygningen af tanden. Hjælp dit barn med at få nogle gode tandbørstevaner, hvor både tandbørste og fluoridtandpasta indgår.

Hvad er fluor?

Fluor findes naturligt i drikkevandet. I tandpasta er der tilsat fluor. Det er klinisk bevist at fluoridtandpasta styrker tænderne, således at tænderne er mindre modtagelig for huller.

Huller i tænderne:

Huller i tænderne skyldes særligt sukkerelskende bakterier, der har den evne at de kan omdanne sukker til syre. Denne syre vil langsomt ødelægger tanden.

Hvad kan du som forældre ellers gøre?

Slik, kager, saftevand, sodavand – men også en del morgenmadsprodukter indeholder store mængder sukker. Det er især skadeligt hvis det indtages som mellemmåltider flere gange om dagen. Dette skyldes at tænderne udsættes for syreangreb, og dermed nedbrydning af tandvævet, flere gange dagligt.

Kilde: Zendium – professional dental care