Tandfarvede fyldninger

Ud over funktionen af ens tandsæt, er æstetikken i ens smil det næstvigtigste. Derfor bestræber vi os altid på, at få dine tænder til at se så naturlige ud som muligt. Her kommer plastfyldninger ind i billedet. Det er ofte svært at kunne kende en plastfyldning fra ens rigtige tand, hvis den er lavet ordentligt. Nogle gange kan det utrænede øje slet ikke få øje på en sådan fyldning.

Udskiftning af sølvfyldninger

Virker en gammel sølvfyldning, er der umiddelbart ingen grund til at udskifte den. Bliver den dog utæt, opstår der caries omkring den, eller går den i stykker, blive disse fyldninger udskiftet med plast, hvis muligt. Der skal altså være en god grund, før man fjerner en velfungerende fyldning.

Sølvfyldningen udskiftes pga. caries (ikke synligt).

Kilde: Tandlægeforeningen
Kilde: Tandlægeforeningen
Udskiftning af plastfyldninger

En rigtig tand og en plastfyldning bliver ikke misfarvet i samme omfang. En plastfyldning kan derfor gå hen og få en anden farve i forhold til tanden, selvom farven var identisk, da fyldningen blev lavet. Ved at udskifte den gamle fyldning, med en ny, kan tanden igen se naturlig ud.

Udskiftning af fortandsfyldning.

Kilde: Tandlægeforeningen
Kilde: Tandlægeforeningen
Kilde: Tandlægeforeningen
Lukke mellemrum

Plast kan også bruges til at lukke små mellemrum. Der er dog begrænsninger for, hvor store og hvor, du har mellemrum, for at plast kan klare det, så det er ikke et alternativ til rigtig tandregulering.

Fortænder før og efter der er blevet lagt plast på dem.

Kilde: Tandlægeforeningen
Kilde: Tandlægeforeningen

 

 

 

 

 

Har dine tænder været udsat for et traume, er de eksempelvis flosset eller knækket, kan dette også gøres pænt med plast.

Kanten på fortænderne er flosset efter et fald
Kanten er repereret og gjort glat med plast

 

 

 

 

 

En fortand er knækket efter et fald
Patienten har fået sit flotte smil tilbage efter plast-behandling