Undersøgelse / Røntgen / Rensning

Et standard besøg hos tandlægen består af en undersøgelse, rensning og evt. røntgenbilleder. Indkald sker hvert ca 3-15 mdr, alt efter hvordan din tilstand er.

Undersøgelse

Tandlægen undersøger dine tænder, tandkød, slimhinder og bid, for at se om alt er som det skal være, eller for at følge op på allerede kendte problemer. Det kan være noget irriteret tandkød, en lille flig du har knækket af tanden, huller og sygdomme som viser sig i mundhulen (mundhulekræft, diabetes mm.). Din tandlæge vil derfor kunne være den første til at spotte disse, hvor tid kan spille en afgørende faktor.

Røntgen

På klinikken bruger vi digital røntgen. Det giver mindre stråling (90% mindre), er fremkaldt på ca. 1 minut og er af meget høj kvalitet. Disse billeder ses på computerskærmen, hvilket giver mulighed for lettere at se, indkredse og forstå eventuelle problemer. Desuden er denne nye teknologi miljøvenlig, da der ikke anvendes kemikalier til fremkaldelse af billedet.

Et røntgenbillede giver din tandlæge et dybere indblik i dit helbred, da det viser alt det, man ikke kan se på overfladen. Røntgen kan afsløre ‘skjulte’ huller mellem tænder, og kan fortælle om selve knoglens tilstand, om tændernes rodspidser og om kæbebetændelser.

At få taget et røntgenbillede tager kun et kort øjeblik. Det kan føles lidt ubehageligt, hvis der f.eks. skal tages billeder af dine visdomstænder, eller hvis du har en meget lille mund eller kraftig opkastningsrefleks. Vi gør alt hvad vi kan, for at processen forløber hurtigst muligt, så du oplever mindst muligt ubehag.

I specielle tilfælde, henviser vi dig til at få taget en CBCT-skanning af din kæbe. Det vil være ved en kompliceret behandling (implantater) hvor vi skal være sikker på, hvor nerven i din kæbe løber eller få et præcist billede af, hvor meget knogle du har tilbage.

Klinikkens røntgenscanner

Let tandrensning

Ved sunde tænder og tandkød får du en let tandrensning. Dette indebærer fjernelse af tandsten med ultralyd og håndinstrumenter. Dine tænder afpudses med en form for grov tandpasta som fjerner overfladiske misfarvninger, og dine tænder bliver flotte og glatte.

Udvidet tandrensning

Ved parodontitis får du en udvidet tandrensning med fjernelse af tandsten nede i tandkødslommerne samt efterfølgende afpudsning.