Hvem er Marianne Hoffmeyer?

 

Marianne er tandlæge (DK) og specialist i parodontologi samt implantater (USA).

Hun har haft privilegiet at være opvokset internationalt, som har givet hende forståelse og et åbent sind for forskellige kulturer, tankegange, og livsstile. 

Efter at have færdiggjort sin kandidat i Odontologi ved Tandlægehøjskolen i København i starten af sine tyvere, fungerede hun som tandlæge, med interesse for parodontale-, implantat-, kirurgiske- og kosmetiske behandlinger uden narkose, samt med narkose udført af en anæstesilæge, i årene 1988-1997.

Hendes forståelse for præventiv tandbehandling samt hendes medfølelse for uprivilegerede børn, førte hende til Sri Lanka, hvor hun i en kort periode udførte velgørenhedsarbejde. (Artikel udgivet i Tandlægebladet, 1988).

Med følelsen af at hun manglede viden om generel drift af en tandlægevirksomhed, tog hun i en årrække aftenklasser ved Niels Brock og færdiggjorde diplomgraden som merkonom i regnskabsvæsen i 1994.

I 1997 ledte hendes passion for parodontologi og implantater hende til University of Texas, USA. Mariannes 3 år lange fuldtids specialestudie ved universitet, hendes mange forskningsprojekter, afsluttende speciale/thesis, og hendes specialiserede kliniske behandlinger af patienterne førte til hun i 2000 fik sin Master og Science og Specialistgrad i parodontologi.

Samme år fik hun sin amerikanske tilladelse til at udføre tandlægevirke i privat praksis i Texas, USA.

Udover sin specialistuddannelse i parodontologi (USA), opfyldte hun kravene og eksamenerne,  så hun i 2005 kunne blive “Board Certified Diplomate of The American Board of Periodontology”.

I Europa modtog hun certificering som specialist i parodontologi ved European Federation of Periodontology. (http://periodont.dk/efp-certificerede-specialister/).

Siden 1997 har hun været en aktiv deltager i ni forskningsprojekter og adskillige casusstudier, der sammen med kolleger fra Tyskland og USA har haft parodontologi og implanter som emner. Mange af disse studier er blevet præsenteret som table clinics eller som mundtlige fremlæggelser ved nationale og internationale konferencer samt som en thesisbog, abstract, eller artikel i internationale implantat- og forskningsjournaler. Marianne har vundet to førstepræmier for hendes table clinic presentations i USA.

Efter beståelse som specialist har Marianne praktiseret både i USA og Danmark.

Siden 2007 har hun fået mulighed for at bidrage som klinisk lærer på deltid i ved Tandlægehøjskolen, KU på afdelingen for Parodontologi. En mulighed og et miljø, hun glæder sig meget over.

Marianne er klinisk underviser på Københavns Tandlægeskole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som en kendt kliniker er Marianne dedikeret til at holde hendes træning ved lige og give dig de nyeste og bedste teknologier til rådighed. Hun foretrækker at basere sin behandling på videnskabeligt dokumenterede procedurer og bruger hvert år meget tid på videreuddannelse gennem internationale tidsskrifter, kurser, og konferencer.

Hun er certificeret i basal og avanceret hjerteredning, Conscious Sedation og har 11 års erfaring med at arbejde med anæstesiologer, der har udført fuld narkose af hendes patienter.

Hun er også certificeret først i USA og derefter i Danmark i behandling med Invisalign ortodonti og Inman Aligner.

I øjeblikket er hun som en af ​​de få i Danmark i færd med at tage et europæisk certificeret postgraduat uddannelsesprogram og kandidatgrad i Dentale Laserer

Hun er medlem af en række amerikanske, europæiske, og skandinaviske foreninger og samfund i almen tandlægevirke, parodontologi, og tandimplantater.

Samlet rummer hun et livslang engagement i professionel service og formåen, og er i hendes specialfelt en af ​​de mest uddannede og erfarne i Danmark.

Som en venlig, erfaren, og dygtig tandlæge tilbyder hun en ægte interesse for hendes patients trivsel og gør sit bedste for at gøre alle hun behandler føler sig velkommen, respekteret, og vigtig. Du skal derfor ikke blive overrasket hvis hun kan huske dig og dine tænder, næste gang du kommer.

 
Hvad er en parodontolog ?
 • En parodontolog er en specialiseret tandlæge med en avanceret træning i behandling af paradentose og i placering af tandimplantater.
 • Certificering som parodontolog opnås efter omfattende træning i mindst 3 år i et fuldtidsprogram godkendt af American Dental Association.
 • Denne specialisering indebærer:
  • Diagnose, behandling og forebyggelse af paradentose (tandkød og knogler).
  •  Implantatkirurgi.
  • Regenerering (genvækst) af tabt knogle og blødt væv omkring tænder og implantater.
  •  Behandling af ødelagte implantater.
  • Analyse og behandling af okklusion (bid).
  • Æstetiske og kosmetiske parodontale procedurer til at hjælpe dig med at opnå det smil, du ønsker.
  • Funktionelle procedurer for at forlænge din ødelagte tand, så den kan modtage en ny krone.
  • Vedligeholdelse af sundhed, funktion, og æstetik i tandkød, knogle, tænder, og implantater.
  • Viden om de nyeste teknikker inden for dette specialområde.

Ofte henviser tandlæger deres patienter til en parodontolog, når paradentose er til stede, eller kosmetisk- og implantatbehandling er nødvendig. Vi vil arbejde tæt sammen med din almindelige tandlæge for at nå den planlagte behandling.

Du behøver ikke en henvisning for at se en parodontolog. Du er velkommen til at ringe direkte for at få en parodontal eller implantat konsultation.

Parodontologi er en af otte specialiteter anerkendt af American Dental Association. Implantat-specialitet er ikke en separat individuelt anerkendt specialitet, men er en integreret del af parodontologi og andre relevante specialer.

En lignende avanceret uddannelse tilbydes i nogle europæiske lande, men tilbydes ikke i Danmark.

I øjeblikket er periodontologi inkl implantologi en specialeuddannelse i 12 af de 28 EU lande: Belgium, Bulgaria, Croatia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Portugal, Slovenia, Sweden, Romania og UK.

 

Hvornår skal jeg til en parodontolog?
 • Hvis du vil have en parodontal (tandkød og knogle) og tandimplantat konsultation.
 • Hvis du ønsker tandimplantatbehandling. Læs: Tandimplantater
 • Hvis du oplever symptomer på paradentose. Læs: Paradentose
 • Hvis du har et familiemedlem med paradentose.
 • Hvis du har en systemisk sygdom. Læs: Diabetes og Hjerte, Lunger, Gigt
 •  Hvis du er en ryger. Læs: Rygning
 • Hvis du tænker på at blive gravid. Læs: Graviditet
 • Hvis du vil ændre dit “gummy smile” eller dække dine “lange tænder” med tandkød. Læs: Tandkøds plastikkirurgi
 • Hvis du er øm eller har irritation i munden, og ikke bliver bedre indenfor 2 uger.
 •  Hvis du skærer tænder. Læs: Tandskæren
 • Hvis dine tænder har rykket sig, og du vil have dem justeret. Læs: Invisalign og Iman Aligner

 

Hvad er en diplomat?

En “Dipolmate” er en specialuddannet parodontolog, der har opnået betydelige præsentationer ud over de obligatoriske uddannelseskrav i specialet, og som er certificeret af The American Board of Periodontology i USA.

For at være uddannelsesmæssigt kvalificeret til “Board Certification” kræves alle følgende punkter:

 • Certificering som tandlæge, med opnåelse af DDS eller DMD graden (i Danmark 5-årig uddannelse).
 • Certificering som paradentosespecialist (3-årig fultids uddannelsesprogram i parodontologi i USA, akkrediteret af Commision on The Dental Accreditation of American Dental Association).
 • Omfattende kvalifikationer, skriftlige og mundtlige eksamener der dækker alle emner af paradentose og tandimplantater (i 2005 inkluderet det desuden også eksamination i egne patient behandlings cases).
 • Recertificering hvert 6. år (opnåelse af 60 timer CE credits ved deltagelse i kurser, konferencer og ved at undervise, samt en skriftlig prøve for at validere ens viden om nye emner i parodontologi og implantater).