Akut hjælp

 

Opstår der et akut problem uden for klinikkens åbningstider, som skal løses her og nu, kan gøre følgende:

  • Ring til vores telefonsvarer og aflyt vejledningen
  • Ringe 1813 og evt. Tandskadevagten (se vejledning senere på denne side)
  • Besøge den officielle Tandlægevagten på Oslo Plads ved Østerport Station, Kbh (se vejledning senere på denne side)

Dette bør du gøre ved mindre akut opstået tilstande:

Efter operation: Vejledning efter en operation: Ring eller email efter en ny kopi hvis du har mistet den eller ikke har modtaget den. Husk at tale med din læge og tandlæge hvis du tager medicin der har indflydelse på operationer og smertestillende medicin m.m.

Efter rodbehandling: Ved en påbegyndt rodbehandling har du fået fjernet en del af- eller hele nerven i din tand. Ved en færdig rodbehandling er rodens indre blevet fyldt. Dette vil oftest forløbe uden symptomer, der kan dog forekomme ømhed 1-2 døgn efter behandlingen. Tag smertestillende efter behov. Er smerterne vedvarende eller tiltagende, bedes du kontakte klinikken.

Ved tabt krone/bro: Hold din tand ren og gem kronen så vi forhåbentlig kan cementere den igen. Få en tid snarest muligt.

Ved tabt plombe/fyldning, knækket tand eller slået en flig af tanden:  Hold din tand ren og få en tid snarest muligt. Har du ondt i tanden kan nerven være beskadiget, da søg straks hjælp.

Slået en tand ud eller knækket en tand så nerven er blottet: Kontakt tandskadevagten straks.

 
Tandskadevagten

Tandskadevagten skal kun bruges ved større akut behandlingskrævende skader. Kontakt Tandskadevagten via Akuttelefonen 1813. Du også ringe, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre i forbindelse med tandpine, mindre skader m.m. hvis både tandlægen og tandlægevagten er lukket. 

OBS! Du kan ikke bestille tid via 1813.

 

Tandlægevagt

Hos Tandlægevagten kan du blive behandlet for tandskader, tandpiner og gener i forbindelse med tandreguleringsapparatur. I region Hovedstaden har Tandlægevagten til huse i København, Hillerød og på Bornholm (se adresser og information længere nede). Ring på tlf. 70250041, hvis du har spørgsmål om f.eks. åbningstider og tidsbestilling (undtagen på Bornholm – se nedenfor).

www.tandlægevagten.dk
 
Tandlægevagten i København

Tandlægevagten i København holder til på Oslo Plads 14, 2100 København Ø (ved Østerport Station bag metroselskabets grønne afspærring).
Denne er den kendte og officielle akutte tandlægevagt, der har åben uden for normale praksis arbejdstider. Det er ikke muligt at bestille tid, så du skal bare møde op i åbningstiden. Der er åben konsultation på hverdage mellem kl. 20.00 og 21.30 og lørdag, søndag samt helligdage mellem kl. 10.00 og 12.00 og mellem kl. 20.00 og 21.30.  Husk at medbringe et gyldigt gult sundhedskort. Det er måske muligt at få tilskud fra det offentlige, så spørg dem. Betaling for børn og unge under 18 år afregnes direkte med kommunen, medmindre kommunen har fravalgt ordningen. Betaling for alle over 18 år skal ske ved selve besøget. Bemærk at honoraret reguleres af arbejdstiderne.

OBS: Behandlingen er ALTID for egen regning og bliver IKKE refunderet af os.
OBS: Der er på interenettet andre der desværre kalder sig Akut Tandlægevagten, men de har intet med ovenstående at gøre og vi har ikke kendskab til disse klinikker.

Tandlægevagten i Nordsjælland

Tandlægevagten i Nordsjælland på Carlsbergvej 13, 3400 Hillerød holder åbent alle dage. Du skal bestille tid, da der kun er åbent efter forudgående telefonisk aftale på 70250041.

Tandlægevagten på Bornholm

Tandlægevagten på Bornholm holder åbent lørdag, søndag og helligdage, men kun efter forudgående telefonisk aftale 21174147. Behandlingen foregår på vagthavendes klinik.