Implantat krone/bro/protese

Ved placering af kroner / broer / tandproteser tager vi hensyn til tandfarve og -størrelse samt andre funktioner for at sikre, at dine tænder er så realistiske i udseende som muligt, og så tæt på dine ønsker som muligt. Hvis du har et billede fra tidligere i livet, da du havde dine egne tænder, kan du med fordel tage det med, så dine nye tænder kan komme til at ligne dem, du engang havde.

Typer af behandling:

Udskiftning af en enkelt tand – Krone på implantat

En naturlig tand er forankret i kæbebenet ved sin tandrod. så man kan tygge faste fødevarer. Traditionelt, hvis du manglede en tand, ville de sunde tænder på begge sider af den manglende tand blive boret ned, og det hele blev erstattet af en tre-kronet bro.

Tandimplantater er det moderne alternativ. I stedet for at skære to gode tænder ned, indsættes en tandimplantat i kæbebenet for at erstatte din manglende tandrod. Der sættes så en krone på denne kunstige tandrod, der ser ud, føles og fungerer som en naturlig tand.

De to implantaterne er klar, og kronerne bliver sat på.

Kilde: Tandlægeforeningen

 

Erstatte flere manglende tænder  –  Kroner og broer på implantater

Traditionelt ville flere manglende tænder være blevet erstattet af en del- eller helprotese. Disse skal tages ud og evt lægges i vand om natten. De kan godt se lidt unaturlige ud og genere lidt. Visse fødevarer (klæbrige, seje) er også udelukket ved brug af protese.

Ved at sætte et implantat i kæbebenet, kan man nu sætte proteserne helt fast. Dette forhindrer glidning, irritation og smerte.

Du har muligvis set en person, der så gammel ud tidligt, fordi deres kæbeknogle var skrumpet ind efter at have gået med tandproteser. Tandimplantater hjælper dermed til at bevare din kæbeknogle og udseende.

Mangler du flere tænder ved siden af hinanden, kan man koble en bro på et eller flere implantater.

Kilde: Tandlægeforeningen
Kilde: Tandlægeforeningen
Kilde: Tandlægeforeningen

Erstatte alle manglende tænder – Fuld fikseret bue-bro på implantater

Implantbroer er komfortable broer, og disse broer giver   maksimal støtte og stabilitet. Der sættes 4-6 implantater i kæben, som kan holde en bro på 8-10 tænder. Ved denne type behandling vil resultatet føles som var det dine egne tænder.

OBS: Nedenstående billeder ser ‘voldsomme’ ud grundet meget knogletab, da patienten har gået uden tænder i munden længe. Normalt ville implantaterne ikke være synlige som her.

Kilde: Tandlægeforeningen

Erstatte alle manglende tænder – Aftagelig proteser på implantater

Implant-understøttede proteser er en protese på 2-4 implantater, enten fastmonteret eller ved hjælp af tryklåse, der holder protesen på plads. Normalt ville en helprotese sidde lidt løst i munden, især i undermunden, men implantaterne gør, at protesen sidder godt fast, så det både er nemmere at tale og tygge. De er også meget diskret i udseende, og er meget holdbare. Protesen skal fjernes  når der skal udføres daglig regelmæssig mundhygiejne (rengøring af implantater, tandproteser og eventuelle resterende tænder).

Her ses en helprotese der holdes fast med tryklåse.

Kilde: Tandlægeforeningen

 

 

 

 

Og her ses en helprotese holdt fast uden tryklåse.