Implantat  – krone / bro / protese

 

Ved placering af kroner / broer / tandproteser tager vi hensyn til tandfarve og -størrelse samt andre funktioner for at sikre, at dine tænder er så realistiske i udseende som muligt, og så tæt på dine ønsker som muligt. Hvis du har et billede fra tidligere i livet, da du havde dine egne tænder, kan du med fordel tage det med, så dine nye tænder kan komme til at ligne dem, du engang havde.

Typer af behandling
Udskiftning af en enkelt tand • Krone på implantat

En naturlig tand er forankret i kæbebenet med sin tandrod. Tandrødder sidder fast i kæbeknoglen og holder tænderne stabile, når man tygger faste fødevarer.

Traditionelt, hvis du manglede en tand (eller en skulle trækkes ud), ville de sunde tænder på begge sider af den manglende tand blive skåret ned, og det hele blev erstattet af en tre-kronet bro.

Tandimplantater er det moderne alternativ. I stedet for at skære to gode tænder ned, indsættes en stift (tandimplantat) i kæbebenet for at erstatte din manglende tandrod. Dette indlæg bliver solidt fastgjort i din kæbe (som en naturlig tandrod). Der sættes så en krone på denne kunstige tandrod, der ser ud, føles og fungerer som en naturlig tand.

Tandimplantater er den mest naturlige erstatning for manglende tænder.

De to implantaterne er klar, og kronerne bliver sat på.

Kilde: Tandlægeforeningen

Kilde: Tandlægeforeningen


Erstatte flere manglende tænder  •  Kroner og broer på implantater

Traditionelt ville flere manglende tænder være blevet erstattet af en aftagelig del- eller helprotese. Disse skal tages ud og lægges i blød om natten, og om dagen kan de godt se lidt unaturlige ud og genere lidt. Visse fødevare er også udelukket ved brug af protese.

Ved at sætte et implantat i kæbebenet, kan man nu sætte proteserne helt fast. Dette forhindrer glidning, irritation og smerte forbundet med “flydende” partikler og proteser. Det forhindrer også den kedelige fjernelse af tandproteser til rengøring. Med tandimplantater er disse restaureringer ankret fast i kæbebenet, og bliver meget mere som naturlige tænder.

Naturlige tandrødder og tandimplantatstifter sidder fast i kæbebenet. Når du tygger, stimuleres både tandrødder og indlæg i kæbebenet hvilket der forhindrer kæbeknoglen i at svinde ind.

Du har muligvis set en person, der så gammel ud tidligt, fordi deres kæbeben var skrumpet ind efter at have gået med ‘flyvende’ tandproteser. Tandimplantater hjælper dermed til at bevare din kæbeknogle og udseende.

Mangler du flere tænder ved siden af hinanden, kan man koble en bro på et eller flere implantater, og man slipper derfor for at lave flere implantater end nødvendigt.

 

Kilde: Tandlægeforeningen

Kilde: Tandlægeforeningen

Kilde: Tandlægeforeningen


Erstatte alle manglende tænder  •  Fuld fikseret bue-bro på implantater

Implantbroer er komfortable broer, og disse broer giver   maksimal støtte og stabilitet. Der sættes 4-6 implantater i kæben, som kan holde en bro på 8-10 tænder. Ved denne type behandling vil resultatet føles som var det dine egne tænder.

OBS: Nedenstående billeder ser ‘voldsomme’ ud grundet meget knogletab, da patienten har gået uden tænder i munden længe. Normalt ville implantaterne ikke være synlige som her.

Kilde: Tandlægeforeningen

Kilde: Tandlægeforeningen


Erstatte alle manglende tænder •  Aftagelig proteser på implantater

Implant-understøttede proteser hæfter en tilpasset protese på 2-4 implantater, enten fastmonteret eller ved hjælp af tryklåse, der holder protesen på plads. Normalt ville en helprotese sidde lidt løst i munden, især i undermunden, men implantaterne gør, at protesen sidder godt fast, så det både er nemmere at tale og tygge. De er også meget diskret i udseende, og er meget holdbare. Kun protesen skal fjernes i løbet af de minutter, der skal bruges til daglige regelmæssige mundhygiejne (rengøring af implantater, tandproteser og eventuelle resterende tænder).

 

Her ses en helprotese der holdes fast med tryklåse.

Kilde: Tandlægeforeningen

Kilde: Tandlægeforeningen

 

 

Og her ses en helprotese holdt fast uden tryklåse.