Implantat Krone • Bro • Protese

Ved placering af kroner / broer / tandproteser tager vi hensyn til tandfarve, -størrelse og form så dine nye tænder er så realistiske i udseende og ønske som muligt. Hvis du har et billede fra tidligere i livet, da du havde dine egne tænder, kan du med fordel tage det med, så dine nye tænder kan komme til at ligne dem, du engang havde.

Typer af behandling:
  • En tand mangler – krone på implantat
  • Flere tænder mangler – kroner og broer på implantater
  • Alle tænder mangler – fastsiddende fuldkæbe bro på implantater
  • Alle tænder mangler – aftagelig protese på implantat tryklåse

En enkelt tand mangler – Krone på implantat

En naturlig tand er forankret i kæbebenet ved hjælp af roden. Traditionelt, hvis en tand mangler, ville de sunde nabotænder blive boret ned, og det hele erstattet af en bro. Tandimplantater er det moderne alternativ. I stedet for at bore to gode tænder ned, indsættes en tandimplantat i kæben, for at erstatte den manglende tandrod. På denne sættes en krone, der ser ud, føles og fungerer som en naturlig tand.

To implantater
Kroner sat på. Kilde: Tandlægeforeningen

 

 

 

 

Flere tænder mangler –  Kroner og broer på implantater

Traditionelt ville flere manglende tænder være blevet erstattet af en del- eller helprotese. Disse skal tages ud og evt lægges i vand om natten. De kan se lidt unaturlige ud og genere. Visse fødevarer (klæbrige, seje) er også udelukket ved brug af protese. Ved at sætte et implantat i kæbebenet, kan man nu sætte proteserne helt fast. Dette forhindrer løsning, irritation og smerte. Du har muligvis set en person, der så gammel ud tidligt, fordi deres kæbeknogle var skrumpet ind efter at have gået med tandproteser. Tandimplantater hjælper dermed til at bevare din kæbeknogle og udseende. Mangler du flere tænder ved siden af hinanden, kan man koble en bro på et eller flere implantater.

Kilde: Tandlægeforeningen

 
 
Alle tænder mangler – Fastsiddene bro på implantater

Implantbroer er komfortable og giver maksimal støtte og stabilitet. Der sættes 4-6 implantater i kæben, som kan holde en bro på 8-10 tænder. Ved denne type behandling vil resultatet føles som var det dine egne tænder. OBS: Nedenstående billeder ser ‘voldsomme’ ud grundet meget knogletab, da patienten har gået uden tænder meget længe. Normalt vil implantaterne ikke være så synlige som her. Kilde: Tandlægeforeningen

 

 

 

Alle tænder mangler – Aftagelig proteser på implantater

Implant-understøttede proteser er en protese på 2-4 implantater, enten fastmonteret eller ved hjælp af tryklåse, der holder protesen på plads. Normalt ville en helprotese sidde lidt løst i munden, især i undermunden, men implantaterne gør, at protesen sidder godt fast, så det både er nemmere at tale og tygge. De er også meget diskret i udseende, og er meget holdbare. Protesen skal fjernes  når der skal udføres daglig regelmæssig mundhygiejne (rengøring af implantater, tandproteser og eventuelle resterende tænder).

Her ses en helprotese holdt fast med tryklåse. Kilde: Tandlægeforeningen

 

Her ses en helprotese holdt fast med en barre.