Implantat Kirurgi • Knogleopbygning • Sinusløft

Proceduren for kirurgi delen

Placeringen af tandimplantat udføres i flere trin over en tidsperiode  på ca. 2-9 måneder.

Tanden fjernes og området evalueres for øjeblikkelig implantatplacering. Hvis der ikke er nok knogle eller tandkød, placeres implantatet efter en ophelingsperiode på ca. 6-8 uger. Implantatskruen i titanium bliver sat fast i kæben og erstatter funktionen af en naturlig tandrod.

Efter tilstrækkelig ophelingstid, afhængig af mængde og kvalitet af knogle og evt. knogleopbygning og bihuleløft (3-9 måneder), skubbes tandkødet lidt til side så implantatet kan ses igen. Der påsættes en titanium “healing abutment” eller “gingiva former” så tandkødet får lov til at forme sig pænt i ca 2 uger. Nogle implantater kræver ikke denne anden fase, fordi de allerede går igennem tandkødet. Dernæst tages et aftryk, teknikeren kan lave en krone der bliver påsat. Det ser ud, føles og fungerer som en naturlig tand. Den samme procedure med mindre variationer udføres, når en bro og proteser skal placeres.

Er implantatkirurgi smertefuldt

Under selve operationen, vil du ikke kunne mærke noget, da du er lokalbedøvet. Efter operationen, vil du kunne opleve lidt ubehag, men smertestillende håndkøbsmedicin kan tage hånd om dette.

Knogleopbygning

Hvis der ikke er tilstrækkeligt knoglevolumen til at understøtte implantatet, skal der foretages en knogletransplantation. Knogletab kan være et resultat af parodontitis, skader, cyster, infektioner eller en fjernet tand. Normalt kan det ses på et røntgen. I nogle tilfælde bliver det ikke opdaget, før man åbner op. Proceduren er sikkert og effektivt og stimulere knogledannelse og øge knoglevolumen. Læs: knogleopbygning

Sinus (bihule) løft

Når de øvre kindtænder går tabt og skal udskiftes med implantater, kan et røntgenbillede vise, at bihulen (sinus), et luftfyldt rum i kraniet, er for lavt til korrekt placering af tandimplantater. En simpel procedure kaldet “sinus løft” kan være nødvendigt. Dette gøres ved at få adgang til sinus fra siden af ​​overkæben eller ved at skubbe det op via hullet hvor tanden er trukket ud. Forskellige knoglematerialer bruges til at stimulere din knogle til at vokse hurtigere ind i området, hvilket hjælper med at stabilisere implantatet. Disse knoglematerialer erstattes af dit eget knoglevæv, da det vokser ind i området. Hvis det første indgreb ikke resulterer i tilstrækkelig knogle til at kunne placere et implantat, kan yderligere knogle dannes gennem en anden procedure samtidig med implantaterne bliver anbragt. Afhængig af mængden af ​​din egen knogle i området, kan implantaterne placeres på sinusløft tidspunktet eller efter ca. 6-9 måneder, når knoglen er dannet. Operationen tager cirka 1-1½ time pr. sted. Sinusløft er meget forudsigelige for raske patienter med en succesrate på 95%.

1) Bihulen (lilla/brune) fylder for meget, til at et implantat kan sættes i.
2) Implantatet kan nu sættes i grundet det opbygget knogle (hvide) Kilde: Innovative Dental Publications