Implantat kirurgi

Proceduren for kirurgi delen

Placeringen af tandimplantat udføres i flere trin over en tidsperiode  på ca. 2-9 måneder.

Tandfjernelsen udføres, og området evalueres til øjeblikkelig implantatplacering. Hvis der ikke er nok knogle eller væv, placeres implantatet efter en ophelingsperiode på ca. 6-8 uger.

Implantatskruen i titanium bliver sat fast i patientens kæbe og genskaber funktionen af en naturlig tandrod.

Efter tilstrækkelig ophelingstid, afhængig af mængde og kvalitet af knogle og evt. knogleopbygning og bihuleløft (3-9 måneder), udføres et mindre indgreb for at se implantaterne igen og påsætte en titanium “gingiva former” så tandkødet får lov til at forme sig i ca 2 uger. Der tages et aftryk, så teknikeren kan lave en krone / bro / protese. Nogle implantater kræver ikke denne anden fase, fordi de allerede går igennem tandkødet.

Til sidst bliver kronen påsat. Det ser ud, føles og fungerer som en naturlig tand. Den samme procedure med mindre variationer udføres, når en bro og proteser skal placeres.

Knogleopbygning

Hvis implantat stedet ikke har tilstrækkeligt knoglevolumen til at understøtte implantatet, skal der foretages en knogletransplantation. Knogletab kan være resultatet af parodontitis, skader, cyster, infektioner eller en ekstraheret tand. Normalt kan det ses ud fra dit røntgen, om du vil have brug for en knogletransplantation før kirurgi. I nogle tilfælde bliver det ikke opdaget, før man åbner op. Det er meget sikert og effektivt. Når det er placeret, vil det hjælpe med at erstatte manglende knogle, stimulere knogledannelse og øge knoglevolumen. Du kan læse mere om knogleopbygning her.

Er implantatkirurgi smertefuldt?

Under selve operationen, vil du ikke kunne mærke noget, da du er lokalbedøvet. Efter operationen, vil du kunne opleve lidt ubehag, men smertestillende håndkøbsmedicin kan tage hånd om dette.

Sinus løft

Når de øvre kindtænder går tabt og skal udskiftes med implantater, kan et røntgenbillede vise, at bihulen (sinus), et luftfyldt rum i kraniet, er for lavt til korrekt placering af tandimplantater.

En simpel procedure kaldet “sinus løft” kan være nødvendigt. Dette gøres ved at få adgang til sinus fra siden af ​​overkæben eller ved at skubbe det op via hullet hvor tanden er trukket ud.

Forskellige knoglematerialer bruges til at stimulere din knogle til at vokse hurtigere ind i området, hvilket hjælper med at stabilisere implantatet. Disse knoglematerialer erstattes af dit eget knoglevæv, da det vokser ind i området. Hvis det første indgreb ikke resulterer i tilstrækkelig knogle til at kunne placere et implantat, kan yderligere knogle regenereres gennem en anden procedure samtidig med implantaterne bliver anbragt.

1) Et implantat ønskes isat, men bihulen fylder for meget, til at implantatet kan sidde korrekt.
2) Implantatet kan nu sættes i grundet det opbygget knogle (Kilde: Innovative Dental Publications)

 

 

 

 

 

 

Afhængig af mængden af ​​din egen knogle i området, kan implantaterne placeres på sinusløft tidspunktet eller efter ca. 6-9 måneder, når knoglen er dannet. Operationen tager cirka 1-1½ time pr. sted. Sinusløft er meget forudsigelige for raske patienter med en succesrate på 95%.